Jan Westergren

Senior forskare & vd

Civilingenjör i kemiteknik, Chalmers tekniska högskola, Sverige
Teknologie doktor i materialvetenskap, Chalmers tekniska högskola, Sverige

Jag är fysikalkemist och använder verktyg inom matematisk modellering. Mina huvudområden är modellering av löslighet, diffusion/konvektion och värmetransport.

Som teknolog i kemiteknik specialiserade jag mig inom fysikalisk kemi, tillämpad matematik och reglerteknik. Mitt examensarbete gjorde jag vid University of Canterbury på Nya Zeeland. Mina doktorandstudier i molekylfysikgruppen handlade om modellering av metallklusters termiska egenskaper.

Efter min tid som doktorand var jag post-doc på läkemedelsföretaget AstraZeneca i Mölndal/Göteborg. Tillsammans med andra forskare utvecklade vi ett simuleringsprotokoll för att beräkna lösligheten av läkemedelsmolekyler. Simuleringarna var av typen Free Energy Perturbation baserad på Monte Carlo-tekniker.

År 2004 grundade jag Wendelsbergs beräkningskemi AB. Sedan dess har jag använt fysikalisk kemi och modellering inom många olika forsknings- och industriella områden.

Som teknolog arbetade jag även som räkneövningsledare i matematik på Chalmers tekniska högskola. Jag har alltid uppskattat att undervisa och lägger också mycket tid på att ge vetenskaplig support.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.